بارکد 39 : یکی از مدل های بارکد خطی است که در صنایع، مورد استفاده قرار می گیرد، بارکد 39 یا همان بارکد 3 از 9 ، بوسیله ی برچسب در بسیاری از صنایع بخصوص در صنایع تولید خودرو مورد استفاده قرار می گیرد، این بارکد اجازه می دهد هر دو رقم بارکد را شکل دهند، این بارکد دارای 39 میله ( خط ) و در مدل های جدیدترCODE 39 تعداد میله ها تا 43 افزایش یافته است .مشابه به بارکد 128 ، که در ادامه در موردش توضیح می دهیم .
بارکد 128 : بارکد جمع و جور، با چگالی بالا در اداره تدارکات ، سیستم های حمل و نقل و توزیع مورد استفاده قرار می گیرند ، مثلا در واحد برچسب اداره پست ، از این بارکد بر روی ارسالاتشان استفاده می کنند ( SSCC ) کد 128 بارکدی قدرتمند است که اطلاعات متنوع زیادی را در خود ذخیره و از 128 رقم بارکد پشتیباتی می کند.
بارکد ITF یا بارکد 2 : از 5 لایه ، در سراسر جهان بر روی بسته بندی کالاهای مصرفی در کل دنیا درج می شود ، کنتراست این بارکد بالا بوده و مناسب چاپ بر روی مقوا است ، بارکد ITF 14 رقمی ، و با ASCII ست می شود .
بارکد 93 : جهت شناسایی بسته در موجودی فروشگاه های کوچک ، و پیگیری اجناس درج می شود ، شبیه کد 39، وبا پشتیبانی ازASCII بارکدش را بهبود بخشیده و امنیت بارکد را بالاتر برده، اندازه این مدل جمع و جور تر (چگالی بالا) از مدل بارکد 39 می باشد .
بارکد CODABAR : این نوع بارکد مورد استفاده مراکز بهداشتی ، بانک خون ، آزمایشگاه ها و غیره است ، چاپ این بارکد بسیار آسان و توسط هر دستگاه لیبل پرینتر تولید می شود ، حتی توسط بارکد چاپگر های غیر حرفه ای ، به همین دلیل این بارکد بسیار کاربر پسند می باشد ، بارکدCODABAR بوسیله ی نقطه های ماتریسی شکل می گیرد ، مدل های دیگر این بارکد شامل Ames code ، NW-7 ، Monarch ، code 2 of 7 ، Rationalized Codabar ، ANSI/AIM BC3-1995 ، USD-4 می باشد .
بارکد GS1 DATABAR ( بارکد کم حجم ) : این بارکد قالبا در فروشگاه ها کوچک و بزرگ جهت شناسایی کوپن مشتریها همچنین در تولیدی های کوچک صنایع بهداشتی و غیره استفاده می شود ، بارکد GS1 databar فشرده تر از حد معمول بوده ، و در سال 2001 برای اولین بار به صورت اجباری بر روی کوپن فروشگاه های آمریکا چاپ و معرفی شد.
بارکد های GS1 DataBar Omnidirectional ، Truncated ، stacked ، stacked omnidirectional ، Expanded ، Expanded Stacked از تنوع های این مدل بارکد هستند.
بارکد msi Plessey : یا همان Modified Plessey بیشتر در فروشگاه ها جهت مدیریت موجودی اجناس در قفسه های فروشگاه ها استفاده می شود .
بارکد دو بعدی : داده ها را به صورت سیستماتیک با نماد و اشکال دو بعدی نشان می دهد ، شبیه به بارکد خطی است ولی اطلاعات بیشتری را در خود نگه می دارد ، و شامل برخی مدل های جدید تر QR کد و pdf417 می باشد .
QR Code
بارکد دو بعدی ماتریکسی یا بارکد QR : اغلب بر روی کارت های ویزیت و کاتالوگ های تبلیغاتی دیده می شود، QRکد اطلاعات گسترده ای را در خود نگه می دارند و بسیار خوانا است ، هرچند این بارکد ها توسط دستگاه بارکد خوان لیزری خوانده نمی شوند اما این مسئله از محبوبیتش کم نکرده است.
بارکد QR : چهار حالت مختلف ، بارکد عددی ، الفبایی ، بارکد byte/binary و kanji دارد ، بارکد QR در ژاپن برای اولین تولید و رشد پیدا کرد این دامنه بارکد ها عمومی و رایگان می باشند .
بارکد Datamatric : نوعی بارکد 2 بعدی بر روی برچسب های کوچک چاپ می شوند بنابراین محصولات کم حجم دارای این بارکد هستند ، به همین دلیل بارکد datamatrix مورد توجه صنایع الکترونیکی (درج بارکد بر روی قطعات الکتریکی ) ، همانند بارکد Qr به سرعت توسط دیستگاه بارکد خوان 2 بعدی قرائت می شود .
بارکد pdf417 : از خانواده بارکد های 2 بعدی ، در برنامه کاربردی که نیاز به ذخیره حجم زیادی داده دارند استفاده می شود ، مانند عکس ، اثر انگشت ، متن ، امضاء ، اعداد و گرافیک. بارکد pdf417 می تواند بیش از 1.1 کیلوبایت داده را نگه دارد ، بارکد pdf417 بسیار قویتر از سایر بارکد های دوبعدی می باشد. این بارکد همانند بارکد QR دارای دامنه ی عمومی و رایگان می باشد.
بارکد AZTEC : جزء مجموعه بارکد دوبعدی ، بیشتر توسط صنعت حمل و نقل به خصوص بر روی بلیط های هواپیمایی چاپ می گیردد ، بارکد AZTEC به راحتی توسط بارکدخوان اسکن می شود حتی اگر داری وضوح بد و خط خوردگی باشد ، بارکد AZTEC همانند بارکد ماتریکس فضای بسیار کمی را اشغال می کند .
در این مقاله ما رایجترین بارکد های یک بعدی و دو بعدی را معرفی نمودیم پس در حال حاضر باید به یک درک کلی از چگونگی استفاده بارکد در سرار جهان و صنایع مختلف رسیده باشید ، هنگامی که می خواین یک بارکد مناسب انتخاب کنید از خودتان این سوال ها را بپرسید :
این محصول در فروشگاه و سوپر مارکت ها به فروش می رسد ؟
در مجموع چند کارکتر باید پشتیبانی شود؟
بارکد چه سایزی باشد ؟
بارکد بر روی مقوا چاپ می شود ؟ یا برچسب ؟ یا غیره..
کدام بارکد بیشترین داده را در خود نگه می دارد؟
پاسخ به این سوالات با کمک و راهنمایی این مقاله این امکان را به ما می دهد تا بهترین انتخاب را داشته باشید .